Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

Fuksi.si/Dogodki /Urbana gozdna kopel

Blog

Urbana gozdna kopel

Mesto, ljudje in narava – povežimo se z Urbano gozdno kopeljo

Se strinjate, da je festival urbane kulture festival življenja – in da je narava življenje v svojem bistvu? Tako v zeleni Ljubljani kot v katerem koli drugem urbanem okolju lahko najdete vsaj zaplato zelene trave ali drevo sem in tja, če ne celega parka, kjer se lahko ustavite, vdihnete, izdihnete, uživate v zelenju in se sprostite. Drevesa vedno nudijo podporo in zavetje pred mestnim hitenjem in vročino poletnih dni. Celo nekaj minut sredi polnega delovnega dne lahko pomeni veliko.

Ko okopamo svoje čute v barvah, zvokih in vonjih narave ter svežem zraku, se spet povežemo s telesom in mu pomagamo, da se sprosti in razstrupi, ter doseže ravnovesje z našim umom. V tem sproščenem stanju ‘naravne vznesenosti’ se tudi lažje znova povežemo med seboj in z naravo na nov, globlji način. To lahko vodi v zdravljenje na več ravneh, tako znotraj nas kot znotraj naše družbe.

V številnih mestih po vsem svetu ljudje navdušeno preizkušajo Gozdne kopeli, kjer jih vodnik popelje na počasen sprehod in jih na različnih točkah povabi k interakciji z naravo, da se povežejo z njo in upočasnijo svoj um. Vse to pripomore k odpravi stresa, spuščanju napetih, neprijetnih misli iz glave ter uživanju prijetnejših. Kot pravijo: Gozd je terapevt. Vodnik odpre vrata vanj.

Pridružite se nam in se povežite z naravo v zeleni Ljubljani  – naša vodnica gozdne terapije vam bo pomagala odpreti vrata v raziskovanje, narava pa vas bo popeljala na bogato čutno izkušnjo.

Vabljeni 17. maja na kratko, uvodno predstavitev in pokušino Urbane gozdne kopeli k drevesom pred Hotelom Park, ter 24. maja na celotno izkušnjo Urbane gozdne kopeli v parku Tivoli.

Pridružite se nam in se povežite z naravo v zeleni Ljubljani  – naša vodnica gozdne terapije, Katarina Čuk, vam bo pomagala odpreti vrata v raziskovanje, narava pa vas bo popeljala na bogato čutno izkušnjo.