Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

Fuksi.si/Festivali /Morcheeba-na FUKSi

Blog

Morcheeba-na FUKSi

Izberite katerikoli datum letos in člani enega najbolj prepoznavnih britanskih bendov zadnjih 30 let vam bodo znali točno povedati, kje bodo tisti dan. Prvaki trip hopa, ki so že v zlati dobi MTV preskočili v srednji tok in z ducatom hitov in dvema UK Top 10 albumoma preživeli test časa še nikoli niso bili tako aktivni kot zdaj. Samostojno ali kot kot nosilci festivalskih programov bodo koncertirali od Brazilije in Avstralije, do Kitajske in Južne Afrike, s poletno evropsko turnejo pa se končno vračajo tudi k nam – z novim, že devetim albumom “Blaze Away”, na katerem spet mešajo žanre v svojem značilnem slogu.

»Odzivi na naše nastope so nam spet dali potrebno samozavest za eksperimentiranje,« pravi multiinštrumentalist in glavni producent Ross Godfrey. »Vrnili smo se k muziki, ki je oblikovala zvok naših zgodnjih izdaj: od bluesa 50., rockovske psihedelije 60., dub reggaeja 70., elektra 80. in hip hopa 90. let. Vzamemo karkoli zveni prav, ujeti pa smo hoteli tudi energijo in ljubezen, ki so značilni za naše špile. Skyeine vokale smo pogosto snemali v živo, neredko v le enem poskusu. Dve skladbi sta v francoščini, vsa sodelovanjana plošči pa so bila spontana.«

Koncertna Morcheeba je seveda nekoliko hitrejša in energična kot nekatere njihove bolj umirjene izdaje, ki so obvezen soundtrack vsakega sodobnega čiliranja, seveda pa ob novi skladbah – na YouTubu že lahko poslušate “Never Undo” – na koncertih izvajajo tudi vse svoje velike hite, kot so “Rome Wasn’t Built in a Day”, “Enjoy the Ride”, “Wonders Never Cease”, “Everybody Loves a Loser”, “Blindfold”, “Trigger Hippie” ter mnogi drugi.