Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

 

Dnevni program festivala

13. – 16. JUNIJ 2018 – FUKSi festivalski teden v Ljubljani

Čez dva tedna (15. in 16. Junija) bo Festivala urbane kulture Slovenija - #FUKSi 2018, v Tobačna mestu v Ljubljani gostil glasbenike, kot so Umek, Morcheeba, Ten Walls, Matter, Sladica in Mike Vale. A #FUKSi ni le muzika, ampak bo ponudil celo paleto ustvarjalnih, gurmanski, športnih, okoljsko in družbeno odgovornih vsebin. Popoldanski del festivala je brezplačen in primeren za obiskovalce vseh starosti, to pa je le nekaj zanimivih vsebin.

BREZ VSTOPNINE.
Za glasbo poskrbljeno skozi cel dan!

Dnevni program 15. in 16. junij

Dnevni program bo potekal:

Petek: 15.6.; 15.00 – 18.00
Sobota: 16.6.; 13.00 – 18.00

GURMANSKI IZBOR 

Na festivalu bodo za okusne grižljaje in vitamine skrbeli tudi

 • KUCHA (inovativne gurmanske kreacije iz sezonskih in lokalnih surovin),
 • GREEN REPUBLIC (naravni proteinski burgerji, energy smoothieji in raw tortice),
 • LARS & SVEN FOOD TRUCK (burgerji, krompirček in fingersi, ustvarjeni iz lokalnega mesa ter sveže zelenjave),
 • MAJMUN (šašlik: jed iz raufnka, meso pečeno na sabljah in zelenjava v tankem kruhu)
 • SUPER PŠANC (perutničke, burgerji, medaljončki, hot dog, krompirček) ter
 • HOTEL PARK LJUBJANA (indijski street food chefa Zie). 

“CHILL OUT TOČKE”

Poišči zavetje pred poletno vročino pri eni izmed številnih chill out točk. Pod senčko marel, s hladno pijačo v roki, in ob zvokih odlične glasbe doživi pravi uvod v poletje.

Hip Hop in Breakdance Delavnice + Battli

Začuti utrip mesta skozi ples in sodeluj v plesnih delavnicah ter hip hop in breakdance battle-ih. Za glasbo bo poskrbel DJ Niko Nixon Komac, najmlajši slovenski DJ. Preveri dogajanje:

 • Petek: Hip hop delavnica, ki jo bo vodil SAMSON – pionir slovenskega hip hopa, učitelj ter večkratni državni, evropski in svetovni prvak v hip hopu, electric boogie-ju ter breakdance-u.
 • Sobota:
  • Break dance delavnica, ki jo bo vodil AKTUALNI svetovni prvak TILEN GRAŠIČ
  • Break dance in hip hop battle-i z nagradnim skladom v vrednosti 1.000€ in številnimi drugimi praktičnimi nagradami.

 

Prijave na battle: Do 15. 06. pošljite svojo prijavo na fuksi@cmt.si, lahko pa se prijavite tudi na dan dogodka na lokaciji.

Več o dogodku in časovnica: POVEZAVA

ARTISH: Mesto ustvarjalcev + Delavnice 

Priljbljeni sejem ustvarjacev in občudovalcev malih umetnin, kjer vas tudi poučijo o vaši najljubši tehniki ustvarjanja bodo dopolnile delavnice za male in velike otroke.

IZMENJEVALNICA

OBLAČIL, DODATKOV IN IDEJ

V izmenjevalnici oblačil, modnih dodatkov in idej vas bo preoblekla ter stilsko preoblikovala ekipa Swap je Top. Prinesi do 5 kosov stilskih oblačil, ki ti že predolgo tičijo v omari, izkusi lepoto izmenjave in se preobrazi v zeleno urbano divo.

KUCHA CHASTI:

Dobrodelna Gurmanska Pobuda

Projekt za socialno ogrožene ljudi in žrtve naravnih nesreč vodita Inštitut S.U.R.F. in organizacija Food For Life Global. Postapokaliptični kuharji bodo kuhali z zavrženo hrano, vi pa cmokali v ritmih festivalske glasbe. Za vsak prigrizek lahko donirate par cekinov, mi pa bomo poskrbeli, da bodo brezplačni topli obroki prišli v prave roke. Cilj pobude je razdeliti 200 obrokov dnevno socialno ogroženim v lokalnem okolju.

ZELENI OTOČKI:

Zero Waste, Očistimo Slovenijo, Refuse the Straw …

Ekoligi brez meja bodo predstavili življenje brez odpadkov in projekt Očistimo Slovenijo. Pridružujemo se pobudi Refuse the Straw: v naprej hvala, ker ne boste uporabljali plastičnih slamic ter nam pomagali ohraniti Tobačno, Ljubljano in planet čist. Poskrbeli bomo tudi, da boste z lahkoto ločevali odpadke in da bo teh čim manj.

Utrinki iz URBANEGA UTRIPA

Ploščad pred ljubljanskim hotelom Park je 22.5. gostila glasbeno-ustvarjalno-rekreativno-kulinarično popoldne s paleto vsebin za vse generacije, ki je nakazal kaj se bo 15. in 16. junija dogajalo na Festivalu urbane kulture v Tobačni.

Celotni članek: POVEZAVA

Sledi nam: